Monstertjes

Op zoek naar een leuke profielfoto, kwam ik de foto’s van mijn monstertjes tegen. Ik vind deze zo leuk dat ik ze met jullie wil delen.

Ik heb ze een paar jaar geleden gemaakt voor de kleuterjuf van mijn dochter haar school, om te gebruiken bij een snoezelproject.

Ik was begonnen met patroontjes op te zoeken, deze waren heel mooi maar ik had al snel door dat er veel tijd in kroop om ze te maken, en die had ik niet. Ik ben dan zelf beginnen “ontwerpen”, rechthoek, vierkant, driehoek, met benen of armen, verschillende soorten haar, ogen en mond uitproberen,… Ik kon er me helemaal in uitleven. Soms zat ik zelfs luidop te lachen met hun gekke bekken. En wat vinden jullie ervan, zijn ze niet schattig?

Vorig jaar vroegen ze me van de gezinsbond of ik een workshop voor kinderen wou geven. Ik dacht toen meteen aan mijn monstertjes, ze zijn makkelijk en vlug te maken. Ik besloot om er sleutelhangers van te maken. Het was mijn eerste workshop en er waren een tiental kinderen, wat wel veel is. Een paar konden al een beetje haken, andere helemaal niet, sommige hadden het vlug door en andere zagen het helemaal niet zitten. Maar met veel geduld en aanmoediging zijn ze allemaal trots met een monstersleutelhanger naar huis gegaan. De werkjes van de kinderen kan ik jullie niet tonen, maar hier zijn de voorbeeldjes die ik mee had.

Liefs, Ilse

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s